Tornar a  Conte/índex

Passat l'ensurt amb la Guilla, el següent encontre va ser més afortunat. Ja se sap, la primavera és l'època d'enamorar-se.

-Hola, com et dius?

-Jo Tuga, i tu?

-Jo Tegu.

Les tortugues no viuen en parelles, per això quan es troben un mascle i una femella no desaprofiten l'ocasió per festejar.

En Tegu va començar a festejar la Tuga.

Encara que a nosaltres ens pugui semblar molt poc delicat això de ventar-se cops i mossegades, les tortogues ho troben d'alló més romàntic.

La còpula no és fàcil i pot durar molta estona, ja que la closca no els permet de moure's amb agilitat. Per sort els mascles tenen la panxa cap endins, cosa que els ajuda a pujar amb més facilitat la closca de la femella.

Passades unes setmanes, cap al final de la primavera, quan ja s'acostaven les primeres calors de l'estiu, la Tuga va buscar un lloc per pondre els ous, ben assolellat, sense gaire vegetació i amb una mica de pendent, no fos cas que plugues massa i els ous quedessin negats.

-I que n'és de dura, aquesta terra! Sort que tinc unes bones ungles per gratar.

Un cop fet el forat, va pondre els ous, gairebé mitja dotzena, va començar a enterrar-los amb molta cura, i va deixar el niu tan ben dissimulat que a cop d'ull ningú no hauria dit que hi era.

La Tuga va marxar i va deixar que fos l'escalfor del sol la que s'encarregués de la incubació.

Però durant la nit hi ha molts animalons a qui els agrada de córrer. Entre ells, el Gorjablanc, una de les feristeles a qui més agraden els ous de tortuga, i que durant aquesta època de l'any ja sap on anar-los a trobar. Tot i que la Tuga els va amagar molt bé, el Gorjablanc, amb el seu nas tan fi, va ser capaç d'ensumar on eren els ous.

S'hi va acostar lentament i va començar a desenterrar-los.

Quin tiberi que faré amb aquests suculents ous!

Afortunadament el Duc, senyor de la nit, també tenia gana, però ell s'estimava més menjar-se el Gorjablanc.

El pobre Gorjablanc, d'un salt molt gran, va poder escapar-se pels pèls i no va tenir mai més ganes de tornar a aquell indret. Sense saber-ho, el Duc va salvar un parell d'ous de la Tuga que el Gorjablanc no havia tingut temps de menjar-se.

Tornar a inici