Punts d'interès

1-  L'ermita romànica de la Mare de Déu del Camp. La llegenda relata la presència de Carlemany en aquest indret en el s. VIII. La primera cita documental del conjunt data del s.XIII. L'ermita ha sofert diverses modificacions fins a l'estat actual.

2-  Aula-Museu i Centre d'informació. Exposició de material gràfic sobre l'origen, evolució, problemàtica, biologia i conservació de la tortuga mediterrània a la serra de l'Albera.

3-  La tortuga mediterrània (Testudo h. hermanni). Espai on s'ubiquen els exemplars adults, destinats a la cria, de tortuga mediterrània autòctona de la serra de l'Albera. Representació del seu hàbitat natural amb els diferents ecosistemes i les espècies vegetals més característiques. Espècie protegida per la Generalitat de Catalunya (DOGC1985).

   

4-  La tortuga de rierol (Mauremys leprosa). Clos de cria d'aquesta espècie de distribució ibero-magrebí, amb població més septentrional a la serra de l'Albera. Espècie protegida per la Generalitat de Catalunya (DOGC 1985).

5-  La tortuga d'estany (Emys orbicularis). Espècie ampliament distribuïda per Europa i el nord d'Àfrica. Actualment les seves poblacions es troben en una greu regresió, tant a Europa com a Catalunya. Espècie protegida per la Generalitat de Catalunya (DOGC 1985).

6-  Centre d'Acolliment de Tortugues. Espai destinat a la recollida i exposició de tortugues exòtiques, principalment de la conca de la mediterrània, provinents de donacions o comissos. Es troben agrupades segons l'espècie o l'origen.

Tornar a inici